domingo, 6 de marzo de 2011

REFLEXIÓ FINAL DEL CURS

       Bé aquest curs de Les llengües i els Tic ja s'acaba però he de dir que he après moltíssim, no em podia fer una idea de la quantitat de recursos que podem tenir per fer que la nostra pràctica docent sigui més entretinguda i motivadora per a tots, no només per als alumnes sinó també per als professors, ja que l'anglès és una assignatura en la qual has d'enganxar als alumnes.

       La veritat és que vull començar agraint a la tutora la seva atenció i dedicació a l'hora de resoldre els nostres dubtes quan ha pogut i és veritat que sempre estava vigilant!!! En relació a la teoria i els tutorials estaven ben organitzats, a més hem tingut sort amb alguns terminis de lliurament en els quals hem tingut alguns dies per acabar, encara que per al tema de la Wiki ens va sobrar fins a temps!!!

      Considero que només se'ns ha donat una petita mostra d'eines més comunes que podem utilitzar, tenint en compte que les noves tecnologies s'estan convertint en una font inesgotable de recursos que podem emprar per al nostre paper com a docents a l'aula.

       Vaig a fer un breu repàs de les eines que he utilitzat al llarg del curs:

       La idea de crear un bloc és alguna cosa que tenia en ment però com ja vaig dir en el seu moment, necessitava l'empenta per llançar-me a la piscina, crec que és una eina útil on es pot potenciar la comunicació.

      Wordle i Bubbl són dos recursos molt atractius per exemple a l'hora d'aprendre vocabulari o mitjançant un mapa conceptual assimilar gramàtica o phrasal verbs / idioms.

       Podcast és un recurs molt útil per treballar la comprensió i expressió oral, a més d'aquesta manera també es potencia la pronunciació.

       Youtube és el recurs que més partit se li pot treure, perquè no només serveix per veure vídeos, sinó que els alumnes poden ser els protagonistes d'aquests vídeos per exemple per realitzar una presentació oral, on després fins i tot es poden fer ells mateix una autoavaluació. Youtube fins i tot és interessant per treballar la pronunciació i l'entonació.

       Wiki és una eina bastant útil perquè igual que el bloc, també es potencia la comunicació i he pogut comprovar que la col·laboració entre els membres és bastant important quan tot està ben organitzat.

      Glogster és un recurs molt motivador i útil on pots posar en pràctica altres recursos que coneixes. Està molt bé per realitzar un simple pòster o fins i tot un resum d'una unitat. Penso que els alumnes amb Glogster gaudeixen molt.

      Crec que no em deixo gens en el tinter, però com a conclusió he de dir que he aprofitat el curs bastant, he adquirit molts coneixements i m'ha agradat compartir l'experiència amb tots vosaltres. A veure si tornem a trobar-nos en algun altre...
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario